OGIBiz Website

Menu
2887624
Horizontal Image Area
2887635

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

Είμαι η Κατερίνα Γούσιου και ξεκίνησα τη διαδρομή μου στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 από την Θεσσαλονίκη, για να περάσω από την Μυτιλήνη, την Αθήνα και να επιστρέψω πάλι στον τόπο μου, τουλάχιστον προς το παρόν!

Αρχικά, σπούδασα Διεθνή Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και έτσι κατανόησα την αλληλεξάρτηση του κόσμου και της εποχής μας. Μετά με γοήτευσε η Κοινωνική Ανθρωπολογία η οποία μου έμαθε ότι όλοι, μέσα στη διαφορετικότητά μας, είμαστε ισότιμοι και αξίζουμε τον ίδιο σεβασμό. Ύστερα, η Πολιτιστική Διαχείριση και η Διοίκηση των Επιχειρήσεων μου πρόσφεραν την επίγνωση ότι χωρίς σχεδιασμό και στόχευση δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Το Coaching ήρθε τελαυταίο και μέσα από μια εντελώς βιωματική προσέγγιση, για να τα ενώσει και να τους δώσει μια νέα προοπτική.

Τα όνειρα ήταν πάντοτε οι σύντροφοί μου, όλα χρωματιστά, ποικίλα και ενθουσιώδη όχι όμως και όλα τους ευοδωμένα. Πολλά από αυτά τα αποχωρήστηκα με πολύ πόνο, χωρίς καν να τα δοκιμάσω, γιατί αρχικά επέλεξα να ακολουθήσω πιο συμβατικές διαδρομές που εξασφάλιζαν λιγότερη αντίσταση από το κοινωνικό περιβάλλον. Δεν υπολόγισα τότε ότι όλο αυτό θα είχε τεράστιο κόστος για μένα, γιατί με απομάκρυνε από τον πραγματικό εαυτό μου, από ό,τι είχε πραγματική αξία για μένα και από ό,τι με ενέπνεε αληθινά.

Ταυτόχρονα, πάνω σε αυτή την ηθελημένη απώλεια στήριξα πολλά λάθος συμπεράσματα για τον εαυτό μου και τους άλλους, τις δυνατότητές μου και τις προθέσεις των ανθρώπων γύρω μου, και έκανα αλυσιδωτά λανθασμένες επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη και η ορμή των ματαιωμένων σχεδίων με οδήγησαν σε οδυνηρές πτώσεις, γιατί δεν είχα καταλάβει ότι τα όνειρά μας για να πραγματωθούν, πρέπει πρώτα εμείς να τα πιστέψουμε και να τα στηρίξουμε. Και σε τελική ανάλυση, ακόμα κι αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθούν όπως τα σχεδιάζουμε, πάντα υπάρχει ο τρόπος να επαναπλαισιώσουμε την εμπειρία μας και να αναπτυχθούμε μέσα από αυτό.

Φυσικά, πολλές φορές στη διαδρομή ένιωσα τα πόδια μου να βουλιάζουν στη λάσπη και τις δυνάμεις μου να εξανεμίζονται. Για ένα διάστημα, είχα  πειστεί ότι η αδράνεια με προστατεύει από τα χειρότερα αλλά ευτυχώς κατάλαβα ότι ήμουν λάθος.

Με μακρόχρονη προσπάθεια και βοήθεια από κατάλληλους ανθρώπους, έφτασε η ώρα να αποδεχτώ και να αγκαλιάσω τον πραγματικό εαυτό μου, να τον παρουσιάσω στη ζωή και να τον αγαπήσω όπως του αξίζει.

Τώρα που έχω την τύχη να μεγαλώνω ένα παιδί, φροντίζω να του μάθω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο μας είναι ο εαυτό μας. Αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο εαυτός μας γίνεται και η μεγαλύτερη πηγή δύναμης για οτιδήποτε θελήσουμε να είμαστε.

Ως Master Life & Business Coach επιθυμώ να μοιραστώ με τα άτομα που θα με εμπιστευτούν την επίγνωση ότι κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία δεν είναι ατυχία αλλά μάθημα που αξίζει να πάρουμε για να ξεδιπλώσουμε κάτι από τον εαυτό μας. Αρκεί να θελήσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Στο ταξίδι αυτό βοηθάει εάν έχουμε ενεργοποιήσει την πυξίδα που θα μας οδηγήσει στον προορισμό που μας γεμίζει έμπνευση, ενθουσιασμό και, γιατί όχι, εκπλήρωση.

Ο ρόλος του coach είναι να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη και ενδυνάμωση ώστε ο καθένας, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, αποδοχής και μη κριτικής, να αποκτήσει επίγνωση των δυνατοτήτων που διαθέτει και που του προσφέρονται. Μέσα από την μοναδική αλχημία που δημιουργούν οι συνεδρίες coaching παράγονται οι προϋποθέσεις για αλλαγή και μετασχηματισμό. Αρκεί κάποιος να το θελήσει, να το πιστέψει και να το επιδιώξει.

Σε καλώ να αγκαλιάσεις την μοναδικότητά σου και θα έχεις πάντα ό,τι χρειάζεσαι. Αυτό είναι το μήνυμά μου και με αυτό θέλω να σε εμπνεύσω σε ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό σου και τη δική σου ζωή.

Main Description
2887636
Vertical Image Area
2887637

ΠΤΥΧΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ COACHING

11/2021 – Diploma in Master Life Coaching (IAPCM), Aegean College

04/2021 – Certification in Business Coaching (ICF Accredited), MINDVALLEY

01/2021 – Diploma in Life Coaching (IAPCM), Aegean College

11/2020 – Certification as NLP Practitioner, ACHOLOGY

ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2016:

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ στο Πρόγραμμα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

2004:

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ στο Πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία» στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

2002:

ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μυτιλήνη). 

1998:

ΠΤΥΧΙΟ Οικονομικής κατεύθυνσης από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (ΔΕΟΠΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά – Ιταλικά – Γαλλικά

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ταξίδια, Πεζοπορία, Λογοτεχνία, Προσωπική ανάπτυξη

Footer
2887629